معرفی برند های الکتروثامن

معرفی برند هایی که با الکتروثامن همکاری میکنند و فروشگاه الکتروثامن محصولات آن ها را به با برترین کیفیت و بهترین قیمت عرضه میکند.

معرفی برند های الکتروثامن

معرفی برند هایی که با الکتروثامن همکاری میکنند و فروشگاه الکتروثامن محصولات آن ها را به با برترین کیفیت و بهترین قیمت عرضه میکند.

تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم


تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم


در مطلب امروز قصد داریم تا به موضوع مهم تبدیل نوع جریان برق از جریان متناوب به جریان مستقیم بپردازیم,موضوعی که این روز ها در همه محیط های مسکونی و تجاری و اداری وجود دارد و ممکن است که هر کس به آن احتیاج پیدا کند.

با ما همراه باشید.


پیش از بررسی موضوع اصلی مطلب آموزشی امروز در رابطه با تبدیل جریان برق بهتر است تا با این دو نوع جریان متناوب و جریان مستقیم در دنیای فیزیک و الکتریسیته آشنا شویم.

 به همین دلیل ابتدا به توضیح نوع جریان متناوب و سپس به جریان مستقیم برق میپردازیم.



جریان متناوب چیست؟

اولین موضوع اصلی برای بهتر انجام دادن هر کار آشنایی با ماهیت آن کار و اجزای درگیر با آن موضوع است در این مطلب هم ابتدا بهتر است تا بدانیم که جریان برق متناوب یعنی اینکه;

شار یا همان جریان الکتریکی در به صورت متناوب در مسیر برق و کابل کشی جهت عوض میکند.این امر به این معناست که در جریان متناوب برق ولتاژ هم به صورت تناوبی جهت عوض میکند


از جریان AC برای تامین برق و کابل کشی برق خانه ها، ساختمان­ها، دفاتر و غیره استفاده می­شود.


تولید جریان متناوب

در مرحله بعدی به یک تفاوت اصلی میان این نوع جریان با جریان مستقیم یعنی موضوع تولید جریان متناوب در سیستم های برق و الکتریکی می پردازیم و این امر را بررسی میکنیم که تبدیل جریان وارد شده به سیستم چگونه صورت میگیرد.


انواع شکل های جریان متناوب

تفاوت دیگر و اساسی این جریان با جریان مستقیم شکل امواج این جریان بوده و جریان متناوب هم همچون دیگر موضوعات فیزیکی موج خاصی دارد که در جریان تولید برق استفاده میشود.


از انواع موج های جریان متناوب AC میتوان به موارد زیر اشاره کرد.....


جریان مستقیم چیست؟

پس از پاسخ به سوال اول و بررسی جریان متناوب به سراغ جریان مستقیم رفته و آن را بررسی میکنیم.

جریان مستقیم یا همان جریان DC به شار یا جریان الکتریکی گفته میشود که به صورت یک طرفه و مستقیم در مسیر سیم کشی جریان برق حرکت میکند.....


تولید جریان مستقیم

برای تولید جریان مستقیم یا همان جریان DC میتوان از چند طریق استفاده کرد که در زیر آن ها را عنوان میکنیم.


از راه های تولید جریان مستقیم می توان به موارد زیر اشاره کرد;

  1. تولید جریان DC با یک ژنراتور AC به نام برگردان یا همان اینورتر.

  2. تولید جریان مستقیم با با تبدیل جریان AC به DC به وسیله دستگاهی به نام یکسو ساز.....



کاربرد های جریان مستقیم و متناوب

در ادامه به کاربرد های جریان مستقیم و جریان متناوب مبپردازیم.


جریان متناوب با همان AC در تقریبا همه خانه ها و دفاتر در پریز ها وجود دارد و دلیل این امر هم این است که انتقال برق به فواصل دور تر به دلیل کاهش شدت جریان که کاهش انرژی حرارتی تولیدی را در پی دارد باعث میشود تا اتلاف انرژی کمتر شده و در نتیجه برق مصرفی کمتر و با بازدهی بالاتری به خانه ها و دفاتر برسد.


جریان متناوب همچنین برای راه اندازی و تامین برق مورد نیاز موتور های الکتریکی هم مورد استفاده قرار میگیرد.

برای تامین برق مورد نیاز مواردی مانند;یخچال و ماشین ظرف­شویی استفاده از برق با جریان متناوب گزینه بهتری است.....



تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم اغلب در خود سیستم ها و دستگاه صورت میگیرد و نیازی به فعالیت مستقیم شما برای انجام این کار نیست,ولی گاهی هم ممکن است که شما دستگاهی داشته باشید که این قابلیت را نداشته باشد و یا خودتان یک مدار طراحی کرده باشید و بخواهید جریان متناوب AC را در آن به جریان مستقیم DC تبدیل کنید برای انجام این کار باید ابتدا چند نکته را بررسی کرده و بر اساس آن تبدیل جریان را انجام دهید.

در مرحله اول برای تبدیل جریان باید به این موضوع پی ببرید که دقیقا توان و قدرت برق رسانی محلی شما چقدر است.این میزان در قاره ها و منطقه های گوناگون جهانی مختلف و متنوع است.

برای مثال توان برق رسانی در قاره آمریکای شمالی، میانی و جنوبی سوکت های ولتاژ نهایت ۱۱۰-۱۲۰ ولت (۶۰ هرتز) قدرت دارند که این مقدار در قاره اروپا، آسیا، استرالیا، خاورمیانه و آفریقا به ۲۳۰-۲۴۰ ولت (۵۰ هرتز) می رسد.این قدرت و توان در هر ناحیه متفاوت بوده و برای تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم برق شما احتیاج به میزان دقیق این موضوع دارید.


مرحله دوم برای تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم بررسی میزان ولتاژ مورد نیاز دستگاه شما میباشد که میتوانید این موضوع را با مراجعه به اطلاعات دستگاه و یا قطعات نصب شده روی برد دستگاه پیدا کنید.

تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم

اهمیت این موضوع در تبدیل جریان متناوب به جریان مستقیم در آنجا است که در صورت کمتر بودن ولتاژ از میزان مورد نظر توان مورد نیاز دستگاه تامین نمیشود و دستگاه از کار می افتد و اگر هم این ولتاژ از میزان مجاز بیشتر باشد دستگاه به دلیل توان ورودی بیش از حد سوخته و یا آسیب بسیار شدیدی می بیند.

در مرحله سوم تبدیل جریان به یک یا چند ترانسفورماتور(مبدل) برای تبدیل خروجی بالای جریان متناوب AC به جریان مستقیم DC احتیاج داریم.در این مبدل جریان متناوب به محور فلزی-مارپیچی مبدل وارد میشود و پس از تغییر به محور دوم که پیچ های کمتری دارد و ولتاژ خروجی جریان مستقیم را کم میکند وارد میشود.......

برای مطالعه ادامه مقاله بر روی عبارت "ادامه مطلب" کلیک کنید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد